Sieraden online

Sieraden; het is iets wat ons al sinds het begin van de mensheid een onderdeel is van de menselijke cultuur. Sinds het moment dat mensen kleding begonnen te dragen, werden er hulpmiddelen gebruikt waarmee de kleding vastgemaakt werd. Zo hebben archeologen spelden en gespen gevonden van meer dan 100.000 jaar oud.

Door de vooruitgang van de mensheid en technologie heeft het ervoor gezorgd dat voor sieraden nu kostbare metalen en edelstenen gebruikt worden. Zo waren vroeger complete groeperingen en stammen herkenbaar door de moderne vorm van sieraden.

Egyptische sieraden

Egypte en zijn beschaving heeft wel misschien de meeste invloed gehad op sieraden. De toegang tot edelmetalen en edelstenen en sterke cultuur zorgde ervoor dat de adel en nobele toegang hadden tot luxe en daarmee dus ook sieraden.

De meest gebruikte materialen van die tijd waren goud en koper. De massa mensen konden in die tijd zich alleen koper veroorloven, maar de adel prefereerden uiteraard goud. Hierdoor is eigenlijk de basis gelegd voor de populaire gouden sieraden.

Bestel sieraden online

Gelukkig ben je nu niet meer afhankelijk van Egyptische mijnwerkers en kun je eenvoudig sieraden online bestellen bij ikbensieraden.nl. Je hebt de keuze uit een zeer ruime collectie tegen zeer lage prijzen!