Honden voer

honden voeding

Ik wil mijn hond zo goed en gezond mogelijk voeren met het beste honden voer, maar wat is eigenlijk dan het beste honden voer? In dit artikel ga ik het over honden voer hebben en welke soorten hondenvoer je uit kunt kiezen. Daarnaast kun je ook nog verschillende soorten voeding die je kunt combineren. Hieronder staan alle soorten hondenvoeding:

  • Rauwe vleesvoeding
  • Gevriesdroogde voeding
  • Luchtgedroogde voeding
  • Natvoer
  • Droogvoer

Ik zal niet alle soorten hondenvoeding in dit artikel bespreken, maar alleen in mijn ogen de belangrijkste voeding voor de hond

Rauwe vleesvoeding

De meest gezonde voeding voor de meeste honden is rauwe vleesvoeding. Rauwe vleesvoeding past namelijk het beste bij het verteringsstelsel van de hond en het geeft het kleinste risico op gezondheidsklachten. Veel honden die een onverklaarbare gezondheidsklachten hebben, voelen zich vaak beter als ze overgaan op rauwe vleesvoeding.

Gevriesdroogd voer

Hierna komt naar mijn mening het gevriesdroogd voer als meest gezond uit de bus. Omdat het op lage temperaturen gedroogd is, blijven de eiwitten rauw en blijven bijna alle voedingstoffen bewaard. Het is dus eigenlijk in principe rauw voer, maar dan zonder de bacteriƫn en het vocht. Daarnaast kun je het ook goed combineren met rauwe vleesvoeding.

Luchtgedroogd voer

Door voer op relatief lage temperaturen te drogen, blijven de meeste voedingsstoffen in het vlees en blijft het eiwit rauw. Net als gevriesdroogd voer houdt je dus voer over zonder het vocht en de bacteriƫn.

Naar mijn mening is rauwe vleesvoeding nog steeds het meest gezond voor honden en is dat het honden voer waar je het beste voor kunt kiezen.