Warmtepomp prijs

warmtepomp-prijs

Wil je een nieuwe warmtepomp laten plaatsen en ben je op zoek naar de beste warmtepomp prijs? De warmtepomp benut de warmte van de aarde die natuur je geeft om je water te verwarmen. Hierdoor kan al het water wat je gebruikt in huis op deze manier veel voordeliger verwarmd kan worden. Hiermee kun je al snel een rendement van 300% bereiken en de CO2-uitstoot is ook nog eens minimaal.

De voordelen van een warmtepomp zijn dat natuurlijke bronnen er altijd zijn en je geen belasting geeft op de andere bestaande energiebronnen. En deze natuurlijke bronnen zijn natuurlijk gratis. Dat betekent dat het zowel voor het milieu en je portemonnee goed is. Een warmtepomp gebruikt alleen elektriciteit voor de pomp, maar is geen probleem, wanneer je naar het rendement kijkt.

Maar net als elk ander systeem heeft ook een warmtepomp voor- en nadelen en zo is de installatie niet erg eenvoudig. Maar door de subsidies en premies valt de warmtepomp prijs erg mee.

Warmtepomp in Belgiƫ steeds populairder

In Duitsland en Scandinaviƫ wordt de techniek al direct bij de bouw van een huis toegepast. In deze landen wordt er al dus bij de bouw van de woningen rekening gehouden dit systeem aan te leggen.

Door dit direct te doen zijn de latere aanpassingen aan een woning niet nodig. Maar in Belgiƫ begint de warmtepomp ook steeds populairder te worden en steeds meer ontwikkelaars bouwen dit ook direct bij nieuwe woningen, omdat de subsidies best fors zijn. Maar ook in bestaande huizen kan het systeem eenvoudig aangelegd worden en hiervoor zijn er flinke subsidies voor te krijgen.