Zonneboiler

Een zonneboiler is een duurzaam en goed product waarmee je je energierekening drastisch kunt verlagen. Je kunt met een zonnecollector namelijk de helft van je aardgasverbruik verminderen. Dat komt neer op een besparing van een paar honderd euro per jaar en je hebt veel mogelijkheden, want je kunt kiezen uit verschillende zonneboiler modellen.

Er zijn vanuit de overheid verschillende regelingen geweest de afgelopen jaren om het gebruik van zonneboilers te stimuleren. Door de steeds grotere vraag naar energiebesparende oplossingen zijn de prijzen van zonneboilers ook nog een stuk lager worden.

Daarnaast verbetert de techniek met de dag en steeds meer mensen zien in dat met een zonneboiler je behoorlijk op je energiekosten kunt besparen. Daarbij is het rendement ook nog eens zeer aantrekkelijk.

Hoe werkt een zonneboiler?

Eigenlijk is de werking van een zonneboiler zeer eenvoudig. De boiler maakt namelijk gebruik van zonne-energie om het water te verwarmen. Het warm water wat niet gebruikt wordt, zal niet verloren gaan en niet aan het energienet teruggegeven worden.

Op het dak van de woning wordt een zonnecollector geplaatst. Deze wordt aangesloten op een buizenstelsel waarin een vloeistof loopt. De zonnecollector zorgt voor de verwarming van de vloeistof. De warme vloeistof loopt door het buizenstelsel naar een voorraadvat. Dit voorraadvat heet een boiler. In de boiler zit leidingwater. Het water in de boiler wordt door de vloeistof verwarmd middels een warmteverspreider. Meer informatie over de zonneboiler vindt je hier.