Ongevallenverzekering enkel voor letselschade

Er is een groot verschil tussen een arbeidsongeschiktheidsverzekering en een ongevallenverzekering. Naast dat de premie voor een ongevallenverzekering ZZP een aanzienlijk stuk lager ligt dan bij een AOV, is de uitbetaling geheel anders. Allereerst moet genoemd worden dat een verzekering voor ongevallen enkel een uitbetaling doet voor arbeidsongeschiktheid ten gevolge van letselschade naar aanleiding van, je raadt het al, een ongeval. Deze verzekering keert dus niets uit bij het niet kunnen werken door ziekte.

Uitbetaling ongevallenverzekering ZZP

Indien je recht hebt op een uitkering van deze verzekering dan ontvang je het bedrag in één keer en niet zoals bij een AOV in een vast maandelijks bedrag. Men noemt een ongevallen verzekering ook wel een sommenverzekering. Er wordt een vast bedrag gestort, en deze som is afhankelijk van jouw invaliditeit. En het kan zijn dat dit bedrag hoger ligt dan jouw maandelijkse salaris.

Om te kijken naar wat jij wil verzekeren, welke risico’s je gedekt wil hebben, is het handig om een letselschade verzekering naast een AOV te leggen.

Financiële ZZP risico’s beperken

Een ongeluk zit nog altijd in een klein hoekje, helaas. Zeker als jouw bankrekening de premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet toelaat, kan een ongevallenverzekering toch betaalbaar zijn en deel van jouw ZZP risico en inkomen opvangen. Laat je door een betrouwbare tussenpersoon adviseren, ontdek de mogelijkheden en de daarbij behorende premies.

Bij ieders persoonlijke situatie is een passende verzekering te verkrijgen. En een eerste gesprek is vrijblijvend, en dit kan daarom met een gesloten portemonnee. Ontdek (en wellicht dek) jouw financiële zekerheid.