Zonnepanelen richting dak

De zonnepanelen richting dak, welke richting is het meest optimaal? Als je zonnepanelen op een plat dak gaat plaatsen, dan zijn er veel aspecten die de revue moeten passeren:

  • Hoe gaat u de zonnepanelen plaatsen?
  • Hoeveel zonnepanelen kun je plaatsen?
  • Welk constructiemateriaal en welke ballast is er nodig?

Welke hellingshoek is ideaal?

De meest ideale hellingshoek is 36 graden. Bij een dergelijke hellingshoek ontstaat er meer schaduw voor de volgende rij zonnepanelen dan bij een kleinere hellingshoek en kun je dus minder rijen kwijt.

De afstand tussen de rijen zonnepanelen op een plat dak is ook ontzettend belangrijk. Over het algemeen worden zonnepanelen op een plat dak in rijen achter elkaar geplaatst. De minimale afstand tussen deze rijen is afhankelijk van de hoogte van de zonnepanelen en de breedtegraad.

Je kunt het beste de zonnepanelen op een plat dak heel mooi op het zuiden richten, maar er kunnen meerdere redenen zijn om de zonnepanelen anders te leggen. Als je bijvoorbeeld meer zonnepanelen kwijt wilt op een plat dak. Kijk voor meer informatie op de website van Expert Deal.