Genieten van je eigen steiger of vlonder

Ben je in het gelukkige bezit van een huis met tuin aan het water? Heb je er dan al eens aan gedacht om een steiger of vlonder aan te (laten) leggen. Aan de waterkant is het immers goed toeven. Zet er een paar stoelen neer en geniet van de rust en van het uitzicht. Ook kun je er een heerlijke barbecue plek van maken. En wat te denken van vissen? Wat is er leuker dan een hengeltje uitgooien op je eigen steiger! Of misschien heb je zelfs wel genoeg plek om een bootje aan te leggen.

Kies voor hardhout

Een steiger of vlonder wordt bij voorkeur gebouwd van hardhout. Niet alleen is dit een zeer sterke houtsoort, het mag ook in het water gebruikt worden (dit in tegenstelling met geïmpregneerd hout dat niet in het water gebruikt mag worden). Vlonderplanken zijn ideaal bij het bouwen van een steiger. Je vindt deze planken in alle soorten en maten bij de betere houtleverancier zoals bijvoorbeeld bij de Hardhout discount. Een vlonder van hardhout is niet alleen sterk, het heeft ook een warme, natuurlijk uitstraling en is makkelijk te onderhouden. Je kunt kiezen voor een ribbelstructuur maar ook voor gladde planken.

Denk ook aan veiligheid

Hoe leuk het is ook om steiger aan je tuin te hebben, denk er wel aan dat het, vooral voor kinderen, een gevaarlijke plek kan zijn. Je doet er dus goed aan een stevige reling te maken. Het best met een tussenbalk zodat kleine kinderen er ook niet tussendoor kunnen vallen.