Een gashaard zorgt voor sfeer in huis

Een gashaard kan een functioneel gebruik kennen maar tegenwoordig is een gashaard onderdeel geworden van ambiance bij u thuis. Het voordeel van een gashaard is enorm. Het is heel veilig en eenvoudig te gebruiken. U creëert binnen enkele seconden een ontspannen open vuur sfeer bij u thuis.

Past een gashaard in onze woonkamer?

Tegenwoordig zijn gashaarden verkrijgbaar in de mooiste vormen. Afhankelijk van uw woonruimte en uw persoonlijke smaak is er altijd wel een model dat bij uw wensen past. Het maakt dus niet zoveel uit hoe uw interieur er uit ziet. Gashaarden zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, formaten en er zijn vrijstaande en inbouwhaarden. Er moet wel een afvoerkanaal aanwezig zijn en de ruimte moet geschikt zijn of worden gemaakt voor een gasaansluiting. Vraag voor meer informatie bij de installateur.

Wat zijn de voordelen van een gashaard?

Een gashaard heeft een aantal voordelen ten opzichte van bij voorbeeld een houtkachel. Ten eerste is het veiliger en schoner voor het milieu. Ten tweede is het ‘aan en uit zetten´ heel eenvoudig. U creëert met één druk op de knop een intieme sfeer en als u vertrekt is het vuur ook meteen weer uit. U hoeft zich niet druk te maken over nasmeulend vuur. U heeft ook meer controle over de temperatuur. U hoeft zich geen zorgen te maken over de brandstof aanvoer en alle rompslomp met aanmaakblokjes en slecht brandend hout is er niet. Ook het aanleggen van een grote voorraad haardhout is niet nodig.