Welke hondenverzekering?

Een hondenverzekering afsluiten doe je om hoge medische kosten te voorkomen. Zo doet een hond veel in zijn leven, wat zowel kleine als grote risico’s met zich meebrengt.

Honden rennen, ravotten en springen en vaak zit een ongeluk dan in een klein hoekje. En net als mensen kunnen honden uiteraard ook ziek worden. Helaas is een bezoek aan de dierenarts alles behalve goedkoop en wil je daarom altijd je hond de juist medische zorg geven die noodzakelijk is op dat moment.

Met een hondenverzekering voor de hond weet je altijd zeker dat je niet geconfronteerd zal worden met de hoge medicatie- en dierenartskosten. Door een hondenverzekering af te sluiten geef je altijd je hond de beste medische zorg die nodig is.

Wat is het nut nu van een hondenverzekering?

Een hondenverzekering beschermt je op het moment dat je hond onverwachts meer zorg nodig heeft, zoals bij een operatie. Een operatie kan je zo al 1500 euro of meer kosten.

Een hondenverzekering kost natuurlijk ook iets, maar de kosten zijn vooral afhankelijk van de gewenste dekking en verzekeraar, maar uiteraard ook afhankelijk van het ras, gewicht en geslacht van je hond.

Eigenlijk is het eenvoudig: net als mensen, hebben huisdieren regelmatig zorg nodig. Een dierenverzekering kunt u dan ook vergelijken met uw zorgverzekering, maar dan voor huisdieren. De medische kosten van uw huisdier worden vergoed door een huisdierenverzekering.

Welke hondenverzekering?